Smarte penger
Lag ditt eget fakturamal for enklere regnskapsarbeid
00 min
19. feb. 2024
19. feb. 2024
type
status
date
slug
summary
tags
category
password
icon

Lage fakturamal som gjør regnskapsarbeidet ditt enklere

Innledning

Å kunne lage en profesjonell faktura er essensielt for enhver bedriftseier eller frilanser. En godt utformet faktura gir et profesjonelt og pålitelig inntrykk, samtidig som det gjør regnskapsarbeidet mer strømlinjeformet og enklere. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan lage ditt eget fakturamal som passer dine behov.
 

Hvorfor lage ditt eget fakturamal?

Mange bedriftseiere tyr til ferdige fakturasystemer eller programvare for å lage fakturaer. Men å lage ditt eget fakturamal har flere fordeler. For det første kan du tilpasse malen til din bedrifts spesifikke behov og merkevare. Du kan velge farger, fonter og inkludere bedriftens logo. Dette gir fakturaen din et personlig preg som skiller seg ut.
 
For det andre gir det deg fleksibilitet til å endre og tilpasse fakturaen når behovet oppstår. Dersom du ønsker å legge til eller fjerne informasjon, er det mye enklere å gjøre dette i ditt eget fakturamal enn å endre i et ferdig system.
 

Hvordan lage et fakturamal

1. Velg riktig programvare

For å lage ditt eget fakturamal trenger du et programvareverktøy som støtter opprettelse av tilpassede maler. Det finnes mange gode alternativer der ute som er enkle å bruke selv for de uten mye teknisk kompetanse.
 

2. Bestem hva som skal inkluderes i fakturaen

Før du begynner å designe fakturamalen, er det viktig å tenke gjennom hvilken informasjon du ønsker å inkludere. Typiske elementer i en faktura er:
 
 • Ditt firmanavn og adresse
 • Kundens navn og adresse
 • Fakturanummer og dato
 • Betalingsfrist
 • Produkt- eller tjenestebeskrivelse
 • Pris per enhet
 • Antall enheter
 • Totalbeløp
 
Dersom du driver med momspliktig virksomhet, må du også inkludere momsinformasjon.
 

3. Design malen

Når du har bestemt hva som skal inkluderes i fakturaen, kan du begynne å designe malen. Bruk gjerne farger som gjenspeiler din merkevare, og inkluder bedriftens logo for å gi fakturaen en profesjonell touch.
 
Pass også på at malen er ryddig og oversiktlig. Bruk tydelige skriftfarger og størrelser, og plasser informasjonen på en måte som er lett å lese. En ryddig fakturamal gir et godt inntrykk og gjør det enklere for mottakeren å forstå informasjonen.
 

4. Test malen

Før du tar fakturamalen i bruk, er det viktig å teste den grundig. Sørg for at all informasjon er korrekt og at formateringen ser bra ut. Send en testfaktura til deg selv eller en kollega for å se hvordan den ser ut både på skjerm og når den skrives ut.
 

Konklusjon

Å lage ditt eget fakturamal kan være enkelt og gir mange fordeler. Det gir deg muligheten til å tilpasse malen til din bedrifts behov og skape et profesjonelt og personlig inntrykk. Husk å velge riktig programvare, bestemme hva som skal inkluderes, designe malen med tanke på merkevare og brukervennlighet, samt teste malen grundig før du tar den i bruk. Med en godt utformet fakturamal vil regnskapsarbeidet bli mer strømlinjeformet og enklere.
 

Unique FAQs

 1. Hvor kan jeg finne programvare for å lage fakturamaler?
 1. Hvordan kan jeg tilpasse fakturamalen med bedriftens logo og farger?
 1. Er det lov å lage egne fakturamaler når man driver et enkeltpersonforetak?
 1. Hvordan kan jeg legge til momsinformasjon i fakturamalen?
 1. Kan jeg endre fakturamalen senere hvis behovet oppstår?